Træning af arousal

Man kan påvirke børns arousal gennem leg og træning, og hjælpe barnet til at skifte arousalniveau. Men det er også vigtigt at barnet selv lærer at kunne regulere sin arousal, alt efter hvilken situation barnet er i. Fx skal barnet det ene øjeblik være i et fysisk højt gear på legepladsen med en høj arousal, og i den andet øjeblikke skal barnet, når klokken ringer, kunne geare ned og sidde stille i timerne og koncentrere sig. Dvs. barnet skal kunne skifte sin arousal fra et gear til et andet.

En anden grund til, at barnet skal kunne regulere sit arousal niveau er, at de bedste relationer skabes, når ens arousalniveau er det samme. Hvis et barn sidder stille og tegner eller leger med klodser, vil barnet blive forstyrret af, at et andet barn kommer løbende ind som en tornado og råber og skriger. Dette skaber umiddelbart ikke de bedste relationer, men nærmere irritation og uvenskab.   

Der findes mange måder at træner børns arousal på, fx via massage, forskellig sensoriske stimuli, fysisk aktivitet og lege, men det vigtigste er, at aktiviteten passer til barnets kognitive niveau. Ikke for let og ikke for svært, for ellers vil aktiviteten ikke få den ønskede effekt.

For at et barn med for høj eller lav arousal kan få reguleret sit energiniveau, samt lære at regulere sin arousal, er det vigtigt, at der laves en motorisk test på barnet samt udarbejdes et træningsprogram, som tager udgangspunkt i barnets ressourcer, behov og udfordringer.

KONTAKT OS for yderligere oplysninger.